Mild tomatsuppe med krydrede kjøttboller og hvitløkskrutonger

Mild tomatsuppe med krydrede kjøttboller og hvitløkskrutonger

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Makaroni
200 g
(Hvete)
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Kruspersille
1 bunt
Smør
1 ss
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Kjøttdeig
350 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Tomatsuppe
800 g
(Laktose)
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I stedet for å lage krutonger, kan du lage hvitløksbrød ved å dele multibrødene i to på langs, slik at du får fire flate brød. Pensle på hvitløkssmør, og stek dem på samme måte som krutongene!

Sett stekeovnen på 180 grader.
Tilbered ønsket mengde av pastaen som anvist på pakken. 
Skrell og finhakk hvitløken. Finhakk kruspersillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i 1 ss smør, hvitløken og persillen.
Kutt multibrødene i små terninger, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn hvitløkssmøret, og stek brettet midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til krutongene er gylne og sprø. 
Bland sammen kjøttdeigen, det tyrkiske krydderet og litt salt i en bolle. Form deigen til små kjøttboller. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 3–4 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp suppen i en kjele på middels høy varme under omrøring.
Vend inn kjøttbollene og ønsket mengde av makaronien. Smak til med salt og pepper, og server med yoghurten og hvitløkskrutongene.
God middag!