Tunfisk tataki med jasminris, sprø grønnsaker og ingefærmajones

Tunfisk tataki med jasminris, sprø grønnsaker og ingefærmajones

Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • salt
  • sukker
  • vann
Jasminris
150 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Rødkål
150–300 g
Klementin
1 stk
Tunfisk
160 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Aioli
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Ingefær (kan sløyfes)
½ ss
Koriander
1 bunt
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tataki er en metode hvor fisken stekes raskt på utsiden, og beholder kjernen rå. Fisken serveres i ulike sushiretter og lignende. Tilsett litt limesaft i ingefærmajonesen, for en syrligere majones.

Kok ris etter anvisning på pakken.
Kok opp vann, sukker, eddik og litt salt. Kutt rødløk i tynne strimler. Skru av varmen, men ha kjelen på platen. Legg løken i laken, og la den trekke på restvarmen i 10 minutter. Sett den til side.
Skyll vårløk. Kutt agurk, vårløk og ønsket mende rødkål i tynne strimler. Skrell klementinen, og bland sammen med den finkuttede rødkålen i en skål. Legg resten av grønnsakene på en tallerken. 
Forvarm en stekepanne til medium høy varme. Legg i tunfisken, og stek den uten olje i omtrent 15–20 sekunder på alle sider. Legg fiskestykket over på en tallerken, og sett den inn i kjøleskapet i 5 minutter. Da vil fisken «sette seg», som gjør det lettere å kutte den i fine skiver. 
Skrell og riv ingefær på den fine siden på et rivjern, eller bruk en microplane, om du har. Smak til aiolien med finrevet ingefær. 
Rist sesamfrø gylne i en tørr stekepanne. Skyll og tørk koriander. Kutt tunfisken i tynne skiver med en skarp kniv. Legg tunfisken over på en tallerken, og fordel ristede sesamfrø, teriyakisaus og frisk koriander på toppen. 
Del lime i båter, og server ved siden av. 
Server tunfisk tataki med jasminris, sprø grønnsaker, syltet rødløk, rødkål med klementin, teriyakisaus, lime, ingefærmajones og koriander. 
God middag!