Sprøbakt kyllingbryst og pannestekt brokkoli med honning- og urterømme

Sprøbakt kyllingbryst og pannestekt brokkoli med honning- og urterømme

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rødløk
1 stk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Smør
2 ss
Lime
1 stk
Brokkoli
1 stk
Rødkål
300 g
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Honning
1 pakke
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan droppe pankoen, og brune av kyllingen med skinnet på. Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen videre i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Ta ut litt smør til temperering. 
Skyll poteter, skrell gulrøtter og rødløk. Kutt potetene og rødløk i båter og gulrøttene i staver. Knus ½ hvitløk. Fordel dette på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, og krydre med salt og pepper. Stek potetene og gulrøttene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 25–30 minutter.
Trekk skinnet av kyllingbrystene. Krydre dem med salt og pepper. Bland sammen panko, smør og potetkrydder i en skål. Dekk kyllingbrystene med pankoblandingen. Legg kyllingbrystene på stekebrettet sammen med grønnsakene, og stek dem i omtrent 20 minutter (se tips). La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, og kutt kyllingbrystene i skiver ved servering. 
Kutt brokkoli i buketter, skrell og kutt stilken i biter. Kutt ½ rødkål i strimler. Forvarm en stor stekepanne, og ha i olje. Stek brokkolien i 3–4 minutter for seg selv. Tilsett rødkålen, og stek i 2–3 minutter til. Mot slutten har du i en spiseskje smør, og krydrer med salt og pepper. Grønnsakene kan kokes, om du heller vil det. 
Skyll, tørk og finhakk kruspersille. Bland sammen lettrømme, honning og finhakket kruspersille. Smak til med salt og pepper. Kutt lime i båter, og server dem ved siden av. 
Server sprøbakt kyllingbryst med pannestekt brokkoli, rødkål, lime i båter og honning- og urterømme.
God middag!