Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- smør
Langbrød av fullkorn
2 stk
Smør
Fiskesuppebase
800 g
Laksefilet
300 g
Gulrot
1 stk
Fennikel
½ stk
Stangselleri
2 stilk
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Da freser du bare 1 ss karripulver og fennikelfrø i litt olje i 30 sekunder på middels temperatur før du tilsetter suppebasen.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Stek langbrødene i ovnen i omtrent 3–4 minutter.
Ha suppebasen over i en kjele og varm forsiktig opp (se tips). Rør av og til.
Skyll fisken, tørk den med papir og del den i terninger. Skrell og vask gulrot, fennikel og stangselleri. Kutt gulrot og fenikkel i strimler eller riv dem på et rivjern. Kutt stangselleri i tynne skiver på skrå.
Tilsett fisk og grønnsaker i suppen og la det hele småkoke videre i 4–6 minutter. Alt skal bli gjennomvarmt og grønnsakene skal være møre, men med litt krønsj. Smak til med salt og pepper.
Server fiskesuppe med brød og smør.
God middag!