Chorizoburger med rødkål og potetskiver
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- egg
- extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Finsnittet rødkål
100 g
Fennikel
½ stk
Rødløk
½ stk
Rødt eple
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Balsamicoeddik
2-3 ss
Salt
Svinekjøttdeig med chorizo
400 g
Egg
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hamburgerbrød
2 stk
Baconmajones
½–1 beger
Hjertesalat
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en stekepanne med 2 ss smør. Ha i rødkål, rødløk og fennikel, og la det surre i 2–3 minutter. Smak til med balsamico, salt og pepper. Vend inn eple til slutt. Topp gjerne burgeren med en god skive ost. Velg din favoritt, her passer det godt med alt fra blåmuggost til gulost.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kutt poteter i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin om du har det. Bland inn olje, salt og pepper. Legg potetskivene utover et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er møre og gylne. Det tar omtrent 15–20 minutter. Snu på potetene underveis for et jevnere resultat.
Kutt fennikel og rødløk i tynne skiver, og eple i små terninger. Ha rødkål og fennikel i en bolle, hell på kokende vann og la det trekke i 2 minutter. Hell av vannet og bland inn rødløk, eple, olivenolje og balsamico. Smak til med salt og pepper (se tips).
Ha svinekjøttdeigen i en bolle. Tilsett egg og bland det godt inn, bruk gjerne hendene. Del deigen i to og form hvert emne til runde burgere. Varm opp en stekepanne med olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side.
Vask hjertesalaten. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 1–2 minutter. Server juleburger med hjertesalat, syltet rødkål, potetskiver og baconmajones.
God middag!