Spicy stir fry med svinekjøtt og vårløk
Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Litt salt
Mager svinekam i skiver
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vårløk
½–1 pakke
Gul paprika
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Ingefær
1–2 ss
Woksaus med sitrongress
1 pakke
Salt
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Liker du det sterkt, tilsett fersk chili eller chilisaus. Ha gjerne i mer finhakket ingefær og hvitløk. Tilsett en skvett vann eller buljong for mer saus. Sitronsaft gir mer smak og syre til retten.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Tørk svinekjøttet med kjøkkenpapir og kutt det i strimler. Finhakk ingefær og hvitløk. Kutt paprika i strimler, vårløk i skiver og grønne bønner i to.
Varm olje i en wok- eller stor stekepanne. Bruk sterk varme og stek kjøttet i 2–3 omganger. Tilsett litt ny olje mellom hver runde. Legg kjøttet over på en tallerken etter hvert som det er ferdig stekt.
Stek så grønnsakene. Start med vårløk, paprika og bønner, og stek det alene i 1–2 minutter. Ha så i hvitløk og ingefær. Grønnsakene skal bli varme, men fortsatt være litt sprø.
Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med woksausen. Vend om til alt er varmt. Smak til med salt og pepper (se tips).
Server spicy stir fry med kokt fullkornsris og lime i båter.
300 g
Kokt fullkornsris: 150 g
Energiinnhold: 345 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!