Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Grønnsaksbuljongterning
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Squash
1 stk
Purre
1 stk
Bakepotet
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Garam masala
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Grønnsaksbuljongterning
1 stk
Vann
1,1 l
Salt
Prinsessefilet av kylling
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Garam masala
½ pakke
Salt
Langbrød av fullkorn
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er viktig å skylle purren grundig, det er nemlig ofte jordrester på denne grønnsaken. Har du ikke grønnsaksbuljong kan du bruke kjøtt- eller kyllingbuljong. Sitronsaft, limesaft, epleeddik eller hvitvinseddik vil gi suppen et lite løft. Server gjerne litt rømmekolle eller kesam i suppen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Varm brødene i 2–4 minutter før servering.
Se tips. Skjær squash og purre i biter, skrell poteten og skjær også den i biter. Finhakk hvitløk. Del kyllingkjøttet i mindre biter.
Varm opp en kjele med olje. Stek squash, purre, potet, hvitløk og garam masalakrydder i et par minutter. Tilsett buljongterning og vann, og kok opp. La det hele småkoke i 10–15 minutter, til potetene er møre.
Ta av og spar på 3 dl av væsken fra kjelen. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen jevn og glatt. Spe med væsken du tok av til suppen har ønsket konsistens. Smak til med garam masalakrydder, salt og pepper (se tips).
Stek kyllingkjøttet i 2–3 minutter i en medium pluss varm stekepanne med olje. Smak til med garam masalakrydder, salt og pepper (se tips).
Server squashsuppe med kyllingkjøtt og langbrød.
500 g
Kyllingkjøtt: 100 g
Grovt brød: 30 g
Energiinnhold: 385 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!