Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- extra virgin olivenolje
- extra virgin olivenolje eller smør
- grovkvernet sort pepper
- Litt salt
- rosmarin, timian eller oregano
- salt
- sukker
- vann
Spagetti
200–250 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Hvitløk
1–2 fedd
Sjalottløk
1 stk
Sellerirot
½ stk
Rosmarin, timian eller oregano
1 ts
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Salt
Sukker
Kjøttboller
400 g
Grovkvernet sort pepper
Extra virgin olivenolje
2 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Salt
Tobladssalat
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I italienske tomatsauser passer det ofte med smaksforsterkere som kapers, finhakket sylteagurk, buljong, rødvin eller ketsjup.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Mål opp den mengden pasta som passer til din familie.
Finhakk hvitløk og skjær sjalottløk i tynne båter. Skrell sellerirot og del den i terninger. Varm opp en bredbunnet kjele, ha i olje og fres løk og hvitløk blankt. Ha i sellerirotterningene og stek videre til de får litt farge. Hell på hakkede tomater og vann, og la sausen koke i 5–6 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Tilsett kjøttbollene og la dem få et oppkok i sausen. La alt stå og småkoke i 10 minutter på lav varme. Pass på å røre i kjelen innimellom.
Når tomatsausen står og koker, er det klart for å koke pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Bland sammen olivenolje, balsamico, salt og pepper. Bland dressingen inn i salaten.
Server pasta med tomatsaus, kjøttboller og salat. Ha gjerne på litt grovkvernet pepper ved servering.
God middag!