Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
500 g
Hvitløk
2 fedd
Litt salt
Svinenakke i skiver
300 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Vann
½–1 dl
Purreløk
½ stk
Stangselleri
½ pakke
Gulrot
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Medister- og kjøttkakekryddermiks
½-1 pose
Rømmemiks
1 pakke
Vann
1 dl
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du noen skiver med brunost i kjøleskapet? Det passer perfekt i denne gryta! Rør inn et par skiver rett før servering.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Knus et par hvitløksfedd med bredsiden av en kniv. Varm opp en stekepanne og ha i olje når den er varm. Krydre kjøttet med salt og pepper. Ha kjøtt og hvitløk i stekepannen og stek kjøttet på høy varme i omtrent 4–5 minutter på hver side. Ha svineskivene over i en ildfast form. Kok ut stekepannen med vann, og ha stekesjyen over i den ildfaste formen. Sett formen i ovnen og la den stå i omtrent 15 minutter mens du gjør klar resten av gryta.
Snitt den hvite delen av purren på langs. Skyll purre og stangselleri godt og del dem i tynne skiver. Skrell gulroten og del den i terninger. Varm opp en bredbunnet kjele og ha i olje. Ha purre, selleri og gulrot i kjelen og la det steke til sellerien blir blank og purren er mør. Det tar omtrent 4 minutter. Tilsett smør, la det smelte, og bland inn krydder. Begynn med en teskje og smak deg frem til din foretrukne mengde.
Tilsett crème fraîche og vann, og og rør det hele sammen. Kok opp og la det stå på lav varme og koke til kjøttet har stått i ovnen i 15 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen og del det i terninger. Pass på, det er varmt. Ha kjøtt og stekesjy i kjelen og la det koke med i 5–6 minutter. Smak til med salt og pepper. Bruk eventuelt mer vann i gryta om den blir for tykk.
Server høstgryte med kokte poteter.
God middag!