Roede
Sprøstekt seifilet med hjemmelaget eplecoleslaw
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
400 g
Seifilet
375 g
Glutenfri panering
½ pakke
Egg
1 stk
Vann
4 ss
Olje
2 ss
Hodekål
150–300 g
Rødt eple
1 stk
Gulrot
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 194 kcal
- Fett:
- 5 g
- Karbohydrater:
- 0 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Alternativer til panering kan være cornflakes, havregryn eller knust knekkebrød. Du kan brune fiskestykkene i en stekepanne, og bake dem ferdig i ovnen. Forvarm da ovnen til 180 grader varmluft, og bak den panerte fisken i 5–10 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på fiskestykkene, og tiden de har fått i stekepannen først.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til middels varme og la potetene trekke seg møre. Det tar 20–25 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med kjøkkenpapir. Krydre fiskestykkene med salt og pepper.
Knekk egget i en skål, og visp det sammen med vann med en gaffel. Ha panering i en dyp tallerken. Vend fiskestykkene først i egg, og deretter i paneringen (se tips).
Forvarm en stekepanne til middels varme, og ha i 2 ss olje. Stek de panerte fiskestykkene til de er gylne på alle sider. Det tar 7–10 minutter (se tips).
Riv eller strimle kål, eple og gulrot. Del sitron i båter. Bland sammen de revne grønnsakene, og tilsett rømmekolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Du kan eventuelt servere rømmekolle ved siden av.
Server sprøstekt seifilet med hjemmelaget eplecoleslaw, poteter og sitron.
150 g Panert fisk: 150 g Coleslaw: 150 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!