Middelhavsinspirert gryte med rotgrønnsaker og bulgur

Middelhavsinspirert gryte med rotgrønnsaker og bulgur

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hønsebuljong
1 pakke
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrot
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Moste tomater
350 ml
Tobladssalat
100 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bak grønnsakene i ovnen ved 220 grader i 15 minutter. Server grønnsaker og kjøttsaus hver for seg.

Kok bulgur som anvist på pakken, ha buljong i kokevannet.
Skrell løk, hvitløk, sellerirot og gulrot. Finhakk løk og hvitløk, kutt sellerirot, gulrot og paprika i store terninger. Varm opp en vid kjele, og tilsett 2 ss olje. Ha alle grønnsakene i kjelen, og la det steke på middels varme i 5–8 minutter. 
Varm opp en stekepanne, tilsett 2 ss olje og stek kjøttdeigen. Når kjøttet er brunet, ha i urtemiks og potetkrydder. Ha kjøttet over i kjelen med grønnsaker. Tilsett passata (moste tomater), og kok det hele i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
Skyll og tørk salaten. Vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss valgfri eddik. 
Server middelhavsinspirert gryte med rotgrønnsaker, bulgur og salat. 
God middag!