Fullkornstortilla med sprøstekte kikerter, feta, ovnsbakt søtpotet og spicy urtedressing

Fullkornstortilla med sprøstekte kikerter, feta, ovnsbakt søtpotet og spicy urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kikerter
1 pakke
Karri
1 pakke
Søtpoteter
2 stk
Vårløk
1 pakke
Grønn paprika
1 stk
Finsnittet rødkål
200 g
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Mynte
1 bunt
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Grønn chili
½ stk
Olivenolje
1 dl
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
165 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
6 g
Protein:
9 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk ekstra god olivenolje i mynte- og korianderdressingen for best mulig resultat!

Varm stekeovnen til 200 grader varmluft. 
Hell kikertlaken av i et dørslag, og skyll kikertene i kaldt vann. Tørk av dem i et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn karrikrydder og 1 ss olje, og stek kikertene i ovnen i 15–20 minutter.
Skyll søtpoteter, og kutt dem i store terninger. Fordel søtpotetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i 10–15 minutter.
Skyll vårløk, og rens paprika. Kutt vårløken og paprikaen i tynne skiver. Del lime i to. Bland sammen rødkål, vårløk og paprika i en skål, og smak til med limesaft og litt salt.
Skyll og tørk koriander og mynte. Skrell og grovhakk hvitløk. Grovhakk chili. Ha koriander, chili, mynte, hvitløk og 1 dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele til en jevn dressing med en stavmikser. Smak til med limesaft, og litt salt og pepper.
Pakk tortillaer inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6–8 minutter.
Smuldre fetaost med fingrene. Dryss over retten ved servering.
Server fullkorntortillaer med sprøstekte kikerter, feta, ovnsbakt søtpotet og spicy urtedressing.
God middag!