Fullkornstortilla med sprøstekte kikerter, feta, ovnsbakt søtpotet og spicy urtedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kikerter
1 pakke
Karri
1 pakke
Søtpoteter
2 stk
Vårløk
1 pakke
Grønn paprika
1 stk
Finsnittet rødkål
200 g
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Mynte
1 bunt
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Grønn chili
½ stk
Olivenolje
1 dl
Fullkornstortillaer
4 stk
Fetaost
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 165 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 6 g
- Protein:
- 9 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk ekstra god olivenolje i mynte- og korianderdressingen for best mulig resultat!
Varm stekeovnen til 200 grader varmluft.
Hell kikertlaken av i et dørslag, og skyll kikertene i kaldt vann. Tørk av dem i et kjøkkenhåndkle. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn karrikrydder og 1 ss olje, og stek kikertene i ovnen i 15–20 minutter.
Skyll søtpoteter, og kutt dem i store terninger. Fordel søtpotetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i 10–15 minutter.
Skyll vårløk, og rens paprika. Kutt vårløken og paprikaen i tynne skiver. Del lime i to. Bland sammen rødkål, vårløk og paprika i en skål, og smak til med limesaft og litt salt.
Skyll og tørk koriander og mynte. Skrell og grovhakk hvitløk. Grovhakk chili. Ha koriander, chili, mynte, hvitløk og 1 dl olivenolje i et litermål, og kjør det hele til en jevn dressing med en stavmikser. Smak til med limesaft, og litt salt og pepper.
Pakk tortillaer inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 6–8 minutter.
Smuldre fetaost med fingrene. Dryss over retten ved servering.
Server fullkorntortillaer med sprøstekte kikerter, feta, ovnsbakt søtpotet og spicy urtedressing.
God middag!