Grønnsaksboller med fennikelsalat og pestoyoghurt

Grønnsaksboller med fennikelsalat og pestoyoghurt

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mandler
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Gulrøtter
2 stk
Vegetarboller
360 g
Agurk
½ stk
Fennikel
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Sitron
1 stk
Dill
1 bunt
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Paprikapesto
1 glass
(Mandler, Cashewnøtter, Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
52 kcal
Fett:
3 g
Karbohydrater:
4 g
Protein:
3 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilpass smaken på gulrøttene ved å krydre med røkt paprika, eller det krydderet du liker best!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Vask sitronen godt. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og ha det over i en skål.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, saft fra halve sitronen, salt og pepper. Stekes i ovnen i ca. 15 minutter, eller til gulrøttene er gjennomstekte. Legg grønnsaksbollene i ovnen når det gjenstår 10 minutter av steketiden til gulrotstavene.
Kutt fennikel og agurk i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Grovhakk dillen. Bland fennikelen, dillen og agurken sammen i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitronen, sitronskallet, salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist kjerneblandingen i 1–2 minutter. 
Bland yoghurt med paprikapesto i en serveringsskål.
Fordel grønnsaksbollene, gulrøttene og fennikelsalaten på tallerkener. Topp med kjerneblandingen og pestoyoghurten. 
God middag!