Grønnsaksboller med fennikelsalat og pestoyoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mandler·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
2 stk
Vegetarboller
360 g
Agurk
½ stk
Fennikel
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Sitron
1 stk
Dill
1 bunt
Yoghurt naturell
150 g
Paprikapesto
1 glass
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 52 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 4 g
- Protein:
- 3 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilpass smaken på gulrøttene ved å krydre med røkt paprika, eller det krydderet du liker best!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Vask sitronen godt. Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern, og ha det over i en skål.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, saft fra halve sitronen, salt og pepper. Stekes i ovnen i ca. 15 minutter, eller til gulrøttene er gjennomstekte. Legg grønnsaksbollene i ovnen når det gjenstår 10 minutter av steketiden til gulrotstavene.
Kutt fennikel og agurk i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Grovhakk dillen. Bland fennikelen, dillen og agurken sammen i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitronen, sitronskallet, salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist kjerneblandingen i 1–2 minutter.
Bland yoghurt med paprikapesto i en serveringsskål.
Fordel grønnsaksbollene, gulrøttene og fennikelsalaten på tallerkener. Topp med kjerneblandingen og pestoyoghurten.
God middag!