Fiskeboller i hvit saus med gulrøtter og poteter
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
Poteter
500 g
Fiskeboller i hvit saus
800 g
Karri
Gulrot
2 stk
Blomkålbuketter
150 g
Sukkererter
½ pakke
Smør
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt vil ikke skjærebrettet skli. Skrell gulrøttene og skjær av endene. Del røttene i to, og så i to på langs (få gjerne litt hjelp av en voksen). Kutt deretter gulrøttene i staver.
Sett på en kjele med poteter. Kok potetene til de er møre, i ca 20–25 minutter.
Kok opp to kjeler med vann, en til fiskeboller og en til grønnsaker.
Legg posen med fiskeboller i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell fiskebollene forsiktig over i et serveringsfat.
Fiskebollene kan også varmes forsiktig i en kjele. Hell fiskeboller og saus i en kjele og varm forsiktig opp under lokk. Rør innimellom slik at det ikke setter seg fast i bunnen. Bruk gjerne en vid kjele, da er det enklere å gjennomvarme alt.
Skrell og kutt gulrøttene i staver og blomkålen i buketter. Kok gulrøttene til de er møre. Dette tar omtrent 6–8 minutter. Tilsett blomkålen de 4 siste minuttene og sukkerertene når det er 2 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet og ha på en god klatt med smør rett før servering.
Server fiskeboller i hvit saus med gulrøtter, blomkål og poteter. Dryss over litt karri om du ønsker.
La barna få delta på kjøkkenet, de minste kan sitte på benken og observere, mens de litt større kan fint hjelpe til med enkle oppgaver som man avanserer etter hvert.
God middag!