Kjøttboller med gresk salat, bulgur og yoghurtdressing

Kjøttboller med gresk salat, bulgur og yoghurtdressing

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Bulgur
125 g
(Hvete)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
½–1 pakke
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Vann
½ dl
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
712 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Litt oliven er aldri feil i en gresk salat. Skulle du ha et glass stående, passer de perfekt her!

Kok bulgur som anvist på pakken. 
Grovriv agurken på et rivjern, og klem ut vannet. Bland sammen yoghurt, revet agurk og tzatzikikrydder. Smak til med litt salt. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, tilsett litt olje. Stek kjøttbollene 6–8 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. Vend inn det tyrkiske krydderet og ½ dl vann. La det småkoke til vannet er borte og krydderet sitter godt rundt kjøttbollene. 
Kutt tomaten, resten av agurken og fetaosten i terninger. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen grønnsakene i en skål, og vend inn olivenolje, salt og pepper.
Server krydrede kjøttboller med gresk salat, bulgur og yoghurtdressing. 
God middag!