Spaghettoni med steinsopp-pesto, cherrytomater og kylling
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- hvetemel
- melk
- pepper
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Cherrytomater
0,5 pakke
Fullkornsspagetti
250 g
Gressløk
0,5 pakke
Spinat
1 pakke
Pesto
45 g
Kyllingoverlår uten skinn og ben
300 g
Hvetemel
1 ss
Melk
3 dl
Extra virgin olivenolje
Solsikke-/rapsolje
Pepper
Salt
Smør
1 ss
Vann
2 l
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv parmesanost over retten ved servering.
Sett en kjele med ca. 2 l vann på kok.
Smelt1/2 ss smør i en kjele, rør inn 1/2 ss hvetemel, spe på med 1 1/2 dl melk under omrøring. Ha i 1/2 glass steinsopp pesto, litt salt, kok opp og ha det på lav varme. Smak til sausen med 1/2 glass steinsopp pesto om du ønsker mer smak av sopp.
Finhakk 1/2 pk gressløk og sett til side. Kutt 1/2 pk cherrytomater i to og sett til side.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek ca 300 g kylling lårfilet med skinnsiden ned i ca 3 minutter, snu kyllingen og stek videre i ca 3 minutter. Krydre med litt salt og litt pepper.
Kok 1 pk fersk spaghetti i vannet fra punkt 1 i ca 4-5 minutter. Sil vannet av pastaen, ha den tilbake i kjelen og vend inn sausen, 1 pk spinat, gressløken og tomatene. Server sammen med sprøstekt kylling.
God middag!