Skinnstekt torsk med hodekål, gulrøtter og kaperssmør
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
200 g
Torskefilet med skinn
200 g
Rødløk
½ stk
Kryddersmør
½ pakke
Kapers
1 ss
Gulrot
1 stk
Finsnittet hodekål
150 g
Kryddersmør
½ pakke
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1726 kcal
- Fett:
- 130 g
- Karbohydrater:
- 91 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kapers har for noen en litt spesiell smak, og kan virke salte. Prøv deg litt frem med disse syrlige blomsterknoppene fra kapersbusken.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til middels varme og la potetene trekke seg møre. Det tar 20–25 minutter.
Skrell og finhakk rødløken, og hakk kapersene.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek fisken på skinnsiden i 3–4 minutter, krydre med salt og pepper. Snu fisken, tilsett rødløk, kryddersmør og kapers. Stek videre i 2 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Ha gulrotskivene og hodekålen i en kjele med 2 dl vann og resten av kryddersmøret. Sett på lokk, kok opp, og la det småkoke i 4–6 minutter. Hell av vannet, og smak til med salt og pepper.
Server skinnstekt torsk i kaperssmør, med hodekål, gulrøtter og kokte poteter.
God middag!