Skinnstekt torsk med hodekål, gulrøtter og kaperssmør

Skinnstekt torsk med hodekål, gulrøtter og kaperssmør

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
200 g
Torskefilet med skinn
200 g
(Fisk)
Rødløk
½ stk
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Kapers
1 ss
Gulrot
1 stk
Finsnittet hodekål
150 g
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Vann
2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1726 kcal
Fett:
130 g
Karbohydrater:
91 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kapers har for noen en litt spesiell smak, og kan virke salte. Prøv deg litt frem med disse syrlige blomsterknoppene fra kapersbusken.

Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til middels varme og la potetene trekke seg møre. Det tar 20–25 minutter.
Skrell og finhakk rødløken, og hakk kapersene. 
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett med kjøkkenpapir. Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek fisken på skinnsiden i 3–4 minutter, krydre med salt og pepper. Snu fisken, tilsett rødløk, kryddersmør og kapers. Stek videre i 2 minutter.  Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Ha gulrotskivene og hodekålen i en kjele med 2 dl vann og resten av kryddersmøret. Sett på lokk, kok opp, og la det småkoke i 4–6 minutter. Hell av vannet, og smak til med salt og pepper. 
Server skinnstekt torsk i kaperssmør, med hodekål, gulrøtter og kokte poteter. 
God middag!