Skivet lammelår med ovnsbakte grønnsaker og urtesaus med druer
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
0,3 kg
Lammelår i skiver
800 g
Poteter
700 g
Urtesaus
1 stk
Olje
Pepper
Salt
Smør
1 ts
Røde druer
0.50 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fersk rosmarin eller timian i stekepannen når du steker lammeskivene.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Kutt ca 350 g poteter og ca 300 g gulrot i grove biter, ha på et stekebrett, vend inn litt olje, salt og pepper og stek i ovnen i ca 25-30 minutter eller til de har fått en gyllen fin farge og er møre.
Plukk 1/2 pk røde druer fra stilken og kutt i to. Skrell og kutt 1 stk banansjalottløk i skiver. Varm opp en kjele til høy varme med litt olje og stek løk og druer sammen i ca 2-3 minutter, ha over 1 pk urtesaus, kok opp og hold varm frem til servering.
Varm opp en stekepanne til full varme. Stek ca 400g lammelår i skiver i ca 3-4 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper. Avslutt det siste stekeminuttet med 1 ts smør. La lammelåret hvile en lun plass i ca 2-3 minutter før servering.
God middag!