Kyllinglasagne med hjemmelaget bechamel og ruccola
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Gulrøtter
200 g
Rødløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Kyllinglårfilet
400 g
Hakkede tomater
1 boks
Oregano
1 pakke
Lettmelk
5 dl
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Ferske lasagneplater
250 g
Revet mozzarella
100 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 174 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 27 g
- Protein:
- 11 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt balsmico på salaten. Tradisjonell balsamico er laget av modnet vin, som deretter tilsettes druemostreduksjon. I løpet av en lang lagringsprosess i eikefat i forskjellige størrelser, modnes og utvikles smak og aromatisk fylde.
Varm stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell gulrøtter, løk og hvitløk. Finhakk gulrøtter, løk og hvitløk, og del kyllinglårfiletene i mindre biter. Forvarm en vid kjele, ha i olje og stek kyllingen sammen med løk og hvitløk til løken er blank. Krydre med salt og pepper. Tilsett hakkede tomater, gulrøtter, basilikum og oregano og kok opp. La det hele småkoke i 5–10 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og visp inn 2 ss hvetemel. Visp inn melk, og kok opp mens du rører. La sausen småkoke i minst 5 minutter for å få bort melsmaken. Smak til med salt og pepper.
Smør en stor ildfast form. Start med tomatsaus og bechamelsaus før du legger et lag med pastaplater. Gjenta, og avslutt med tomatsaus og revet mozzarella. Stek lasagnen nederst i stekeovnen i 15–20 minutter.
Skyll og tørk ruccola, og ha den i en skål. Vend inn 1 ss olivenolje, salt og pepper rett før servering. (Se tips.)
Server kyllinglasagne med tomatsaus med kylling, hjemmelaget bechamelsaus og ruccolasalat.
God middag!