Kremet jordskokksuppe med spinat og bacon

Kremet jordskokksuppe med spinat og bacon

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Baconterninger
    100 g
    Sjalottløk
    1 stk
    Helmelk
    5 dl
    Jordskokk
    250 g
    Spinat
    1 pakke
    Olje
    Pepper
    Salt
    Smør
    2 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Smak til suppen med litt sitronsaft rett før servering for en friskere smak. Suppen må ikke koke etter at sitronsaften er tilsatt, da vil den skille seg.

    Skrell og kutt ca 250 g jordskokk og 1 stk banansjalottløk i grove biter.
    Varm opp en kjele med 1 ss smør til middels høy varme. Stek jordskokkene og løken i 4-5 minutter, til løken er gyllen. Tilsett 5 dl helmelk, kok opp, og la det trekke på middels varme i 15-18 minutter.
    Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek ca 100 g baconterninger i 2-3 minutter, til baconet er gyllent. Tilsett 1 pk spinat i pannen, og stek videre til spinaten "faller sammen".
    Kjør jordskokken og melken sammen med en stavsmikser eller i en blender til en jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
    Topp suppeskålene med spinaten og baconet.
    God middag!