Kremet jordskokksuppe med spinat og bacon
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Baconterninger
100 g
Sjalottløk
1 stk
Helmelk
5 dl
Jordskokk
250 g
Spinat
1 pakke
Olje
Pepper
Salt
Smør
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med litt sitronsaft rett før servering for en friskere smak. Suppen må ikke koke etter at sitronsaften er tilsatt, da vil den skille seg.
Skrell og kutt ca 250 g jordskokk og 1 stk banansjalottløk i grove biter.
Varm opp en kjele med 1 ss smør til middels høy varme. Stek jordskokkene og løken i 4-5 minutter, til løken er gyllen. Tilsett 5 dl helmelk, kok opp, og la det trekke på middels varme i 15-18 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek ca 100 g baconterninger i 2-3 minutter, til baconet er gyllent. Tilsett 1 pk spinat i pannen, og stek videre til spinaten "faller sammen".
Kjør jordskokken og melken sammen med en stavsmikser eller i en blender til en jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
Topp suppeskålene med spinaten og baconet.
God middag!