Karbonader med smørdampet kål, timianbakte poteter og klassisk løksaus

Karbonader med smørdampet kål, timianbakte poteter og klassisk løksaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eddik 7 %
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Timian
1 bunt
Karbonader
450 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Smør
1 ss
Hvetemel
2 ss
Oksebuljong
1 pakke
Vann
5 dl
Eddik 7 %
1 ss
Sukker
2 ss
Hodekål
300 g
Gulrøtter
200 g
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
753 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
99 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Litt revet muskat eller spisskummen smaker godt i den smørdampede kålen!

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og kutt dem i båter eller skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, hvitløk og hele timianstilker. Krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter. Legg karbonadene på stekebrettet når det er 10 minutter igjen av steketiden. 
Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken til den er blank. Rør inn 2 ss mel. Bland buljongen inn i 5 dl vann, og spe på med buljongvannet, litt og litt til du får ønsket konsistens på sausen. Smak til med 1 ss eddik, 2 ss sukker, salt og pepper. La sausen småkoke under omrøring i omtrent 5 minutter. 
Skrell gulrøttene, og kutt dem i tynne skiver. Kutt kålen i tynne strimler. Ha grønnsakene i en vid kjele eller stekepanne. Tilsett 2 dl vann, litt salt og 2 ss smør. Kok opp, legg på lokk og la det dampe til grønnsakene er møre. Dette tar 4–6 minutter. 
Server karbonader med smørdampet kål, timianstekte poteter og klassisk løksaus.
God middag!