Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Gurkemeie (kan sløyfes)
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Basmatiris
125 g
Vann
3 dl
Salt
ts
Gurkemeie (kan sløyfes)
1 ts
Chicken tikka-saus
1 pakke
Kyllingbryst
400 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Smør
1 ss
Grønne bønner
1 pakke
Koriander
1 bunt
Raita
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du vil, kan du steke kyllingen for seg og servere tikkasausen ved siden av.
Sett ovnen på 210 grader.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele.
Tilsett vann, salt og gurkemeie, kok opp, rør om og la det koke forsiktig i 14 minutter under lokk.
Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Varm forsiktig opp tikkasausen i en gryte som tåler å stå i ovnen.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Brun dem på begge sider i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne.
Ha kyllingen over i tikkasausen og sett gryta i ovnen. Om du ikke har en gryte som tåler å stå i ovnen, ha alt over i en ildfast form. La gryta stå i ovnen i 12-15 minutter, til kyllingen er gjennombakt.
Kutt av hver ende på de grønne bønnene. Kok bønnene i lettsaltet vann i 1-2 minutter. De skal fremdeles være spenstige og ha et lite bitt ved servering.
Finhakk koriander og strø den over chicken tikka masalaen. Server med ris, grønne bønner og raita.
God middag!