Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Gurkemeie (kan sløyfes)
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Basmatiris
    125 g
    Vann
    3 dl
    Salt
    ts
    Gurkemeie (kan sløyfes)
    1 ts
    Chicken tikka-saus
    1 pakke
    Kyllingbryst
    400 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    1-2 ss
    Smør
    1 ss
    Grønne bønner
    1 pakke
    Koriander
    1 bunt
    Raita
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Om du vil, kan du steke kyllingen for seg og servere tikkasausen ved siden av.

    Sett ovnen på 210 grader.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele.
    Tilsett vann, salt og gurkemeie, kok opp, rør om og la det koke forsiktig i 14 minutter under lokk.
    Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Varm forsiktig opp tikkasausen i en gryte som tåler å stå i ovnen.
    Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Brun dem på begge sider i en blanding av olje og smør på middels varme til de er gylne.
    Ha kyllingen over i tikkasausen og sett gryta i ovnen. Om du ikke har en gryte som tåler å stå i ovnen, ha alt over i en ildfast form. La gryta stå i ovnen i 12-15 minutter, til kyllingen er gjennombakt.
    Kutt av hver ende på de grønne bønnene. Kok bønnene i lettsaltet vann i 1-2 minutter. De skal fremdeles være spenstige og ha et lite bitt ved servering.
    Finhakk koriander og strø den over chicken tikka masalaen. Server med ris, grønne bønner og raita.
    God middag!