Quinoa- og rødbetenuggets med stekte poteter og tzatziki

Quinoa- og rødbetenuggets med stekte poteter og tzatziki

Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Rødbeter
2 stk
Ferdigkokt quinoa
200 g
Egg
1 stk
(Egg)
Three spice
½ pakke
Hvetemel
½ dl
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Sitron
1 stk
Appelsin
1 stk
Rødløk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk hansker og forkle når du håndterer rødbetene, for de kan farge av på både hender og klær.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell rødbetene, og grovriv dem på et rivjern. Mål opp mengden revet rødbete underveis, til du har ca. 150 gram.
Kutt potetene i båter. Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Bland de revne rødbetene sammen med quinoaen, egget, ½ dl hvetemel, tacokrydderet, og litt salt og pepper i en bolle. Smak eventuelt til med mer tacokrydder, for sterkere smak. Bruk gjerne hendene (ha på hansker) for å blande ingrediensene godt sammen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Form små kaker av rødbete- og quinoablandingen med en skje, og press kakene litt flate. Stek nuggetsene i 2–3 minutter på hver side, eller til de har en jevn og gyllen stekeskorpe. Stek nuggetsene videre på stekebrettet sammen med potetbåtene de siste 8–10 minuttene av potetenes steketid.
Skrell og press eller finhakk hvitløken. Riv halvparten av den halve agurken på et rivjern, og klem vannet ut av agurken med hendene. Bland den revne agurken og hvitløken sammen med yoghurten. Smak til med tzatzikikrydderet, saft fra halve sitronen og eventuelt litt salt og pepper.
Kutt appelsinen og resten av den halve agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Grovhakk bladpersillen. Bland alt sammen i en skål, og smak til med saft fra resten av sitronen.
God middag!