Refried beans med rødkål coleslaw, fullkornstortilla og guacamole

Refried beans med rødkål coleslaw, fullkornstortilla og guacamole

Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Oregano
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Chilimajones
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Lime
1 stk
Finsnittet rødkål
200 g
Fullkornstortillaer
4 stk
(Hvete)
Guacamole
1 pakke
Syltet rødløk
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
27 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
5 g
Protein:
1 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre bønnene med litt kanel eller litt mørk sjokolade når du steker dem, for en fyldigere smak!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skrell gulrøttene, løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken og den ene gulroten i terninger.
 Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha i 1 ts av chipotlemiksen, og hele pakken med basilikum- og oregano-krydderet og la det frese i ca. 1 minutt. Tilsett bønnene, løken, gulrotterningene og hvitløken, og stek i 4–5 minutter. Tilsett 1 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter til væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper. 
 Grovriv den andre gulroten på et rivjern. Finhakk korianderen, og spar gjerne litt til topping. Bland 2 ss av chilimajonesen og saften av halve limen i en skål, til dressing. Krydre med salt og pepper, og tilsett litt chipotlemiks, hvis du liker maten spicy. Bland rødkålen, gulroten og den finhakkede korianderen sammen med dressingen. 
Pakk tortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Fyll tortillaene med bønnene, og topp med guacamolen, coleslawen og den syltede rødløken. 
God middag!