Søtpotet- og kjøttdeiggryte med spinat og sprø tortilla
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesidereddik
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Garam masala
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Spinat
100 g
Hvetetortillaer
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 363 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 0 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke eplecidereddik, kan du fint bruke hvitvins- eller rødvinseddik.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Skrell hvitløk, løk og søtpotet. Finhakk hvitløk og løk. Kutt søtpoteten i terninger.
Varm opp en vid kjele med olje, brun kjøttdeigen og del den opp i litt store biter. Tilsett hvitløk og løk, og la det steke med til løken er blank. Ha i søtpotetterningene og ønsket mengde garam masala-krydder, og rør godt. Tilsett hakkede tomater, skyll ut boksen med litt vann og ha vannet i kjelen. La det hele småkoke i til søtpotetene er møre, det tar omtrent 20–25 minutter. Smak til med salt og pepper. Skyll spinaten, og vend den inn rett før servering.
Del tortillaene i trekanter. Fordel trekantene på et stekebrett med bakepapir, bruk eventuelt to brett. Drypp over olje, og ha på salt og pepper. Sett brettet i ovnen, og stek til tortillaene er gylne og sprø. Det tar omtrent 10 minutter.
Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Ha salaten i en bolle, og vend inn olivenolje og eplecidereddik rett før servering (se tips).
Server kjøttdeiggryte med sprø tortillaer, grønn salat og yoghurt naturell.
God middag!