Søtpotet- og kjøttdeiggryte med spinat og sprø tortilla

Søtpotet- og kjøttdeiggryte med spinat og sprø tortilla

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesidereddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Søtpotet
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Garam masala
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Spinat
100 g
Hvetetortillaer
1 pakke
(Hvete)
Hjertesalat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
363 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
0 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke eplecidereddik, kan du fint bruke hvitvins- eller rødvinseddik.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Skrell hvitløk, løk og søtpotet. Finhakk hvitløk og løk. Kutt søtpoteten i terninger.
Varm opp en vid kjele med olje, brun kjøttdeigen og del den opp i litt store biter. Tilsett hvitløk og løk, og la det steke med til løken er blank. Ha i søtpotetterningene og ønsket mengde garam masala-krydder, og rør godt. Tilsett hakkede tomater, skyll ut boksen med litt vann og ha vannet i kjelen. La det hele småkoke i til søtpotetene er møre, det tar omtrent 20–25 minutter. Smak til med salt og pepper. Skyll spinaten, og vend den inn rett før servering. 
Del tortillaene i trekanter. Fordel trekantene på et stekebrett med bakepapir, bruk eventuelt to brett. Drypp over olje, og ha på salt og pepper. Sett brettet i ovnen, og stek til tortillaene er gylne og sprø. Det tar omtrent 10 minutter.
Skyll og kutt salaten i tynne strimler. Ha salaten i en bolle, og vend inn olivenolje og eplecidereddik rett før servering (se tips). 
Server kjøttdeiggryte med sprø tortillaer, grønn salat og yoghurt naturell. 
God middag!