Hjemmelaget bacon- og brokkolipai med salat og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Hvetemel
3 ss
Olje
1 ss
Egg
4 stk
Melk
1.5 dl
Brokkoli
½ stk
Rødløk
½ stk
Baconterninger
200 g
Revet mozzarella
100 g
Crispisalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en rett som tar litt tid, så den kan gjerne lages klar en dag med god tid. Om du ikke har paiform, kan du fint bruke en godt smurt ildfast form.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ta ut paideigen. Finn frem en paiform eller en lav ildfast form som er 24–30 cm i diameter. Smør den med litt olje.
Kjevle ut deigen med litt hvetemel til en stor leiv som dekker paiformen, omtrent ½ cm tykk. Legg deigen over formen, trykk den ned og inntil, og opp langs kantene av formen. Kutt bort den overflødige deigen. Prikk bunnen med en gaffel, dette hindrer at deigen eser under steking. Forstek paibunnen på nederste rille i ovnen i omtrent 10 minutter.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Sett eggeblandingen til side.
Del brokkoli i små buketter, skrell og del stilken i mindre biter. Finhakk en halv rødløk. Varm opp en stekepanne, og stek bacon i 3–4 minutter. Vend inn rødløken og brokkolien, og stek det hele i ytterligere 2–3 minutter.
Fordel baconet og brokkoliblandingen på den forstekte bunnen. Hell på eggeblandingen, og topp med revet ost. Skru ned til 200 grader varmluft. Stek paien i omtrent 15–20 minutter, eller til den er har «satt seg» i midten.
Skyll og tørk salat. Riv eller kutt den i mindre biter. Kutt tomaten i terninger, og den andre halve rødløken i tynne skiver. Vend inn hvitløksdressing, og krydre med litt salt og pepper.
Server hjemmelaget bacon- og brokkolipai med salat og hvitløksdressing.
God middag!