Butter Chicken med stekte grønnsaker, basmatiris og mangochutney
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Basmatiris
125 g
Koriander
1 bunt
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
½–1 stk
Tomatpuré
1 ss
Skivet kyllingfilet
350 g
Kryddersmør
½ pakke
Butter chicken-paste
½–1 glass
Seterrømme
1 pakke
Vann
1 dl
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 38 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 7 g
- Protein:
- 2 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt yoghurt naturell, passer den godt til denne retten. Smak den gjerne til med litt finhakket løk, hvitløk, agurk og tomat.
Sett en ildfast form inn i ovnen, og varm opp stekeovnen til 240 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Finhakk koriander, ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere.
Skrell rødløk og hvitløk, og rens paprika. Kutt rødløk og paprika i grove biter, og del hvitløken i fire. Riv sitronskallet (bare det gule) på den fineste siden av rivjernet. Vend grønnsakene i 1 ss olje, tilsett hvitløk og sitronskall. Krydre med salt og pepper, og vend alt godt sammen. Ta den varme formen ut av ovnen, og hell i 2 ss olje. Legg i grønnsakene, og sett den tilbake i ovnen. Stek grønnsakene i 8–10 minutter.
Del kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne, ha i kryddersmør og brun kyllingen. Fres tomatpureen i 3–4 minutter før du har på ønsket mengde Butter Chicken-paste. Start med litt og smak til underveis. Tilsett rømme og 1 dl vann, la det småkoke i 10 minutter. Ha i koriander rett før servering.
Kutt resten av sitronen i båter.
Server Butter Chicken med stekte grønnsaker, basmatiris og mangochutney. Ha sitronbåtene ved siden av.
God middag!