Greske gyros med urtemarinert svinekjøtt, fetasalat og hvitløksdressing

Greske gyros med urtemarinert svinekjøtt, fetasalat og hvitløksdressing

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Urtemarinert svinekjøtt
200 g
Tomat
1 stk
Agurk
⅓ stk
Sjalottløk
½ stk
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Strimlet kålsalat
120 g
Sitron
½ stk
Pitabrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1485 kcal
Fett:
59 g
Karbohydrater:
168 g
Protein:
70 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan alternativt varmes forsiktig i brødristeren, da trenger du ikke å sette på stekeovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips).
Kutt tomat og ⅓ agurk i terninger. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver, og del fetaosten i terninger. Bland sammen kålsalat, agurk, tomat og sjalottløk. Topp med fetaost, og ha over litt olivenolje, sitronsaft, salt og nykvernet sort pepper.
Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter, eller til de er lett gylne. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, tilsett litt olje og stek kjøttet i 2–3 minutter til det har fått en fin stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. 
Nyt greske gyros av urtemarinert svinekjøtt med fetasalat, hvitløksdressing og pitabrød. 
God middag!