Greske gyros med urtemarinert svinekjøtt, fetasalat og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Urtemarinert svinekjøtt
200 g
Tomat
1 stk
Agurk
⅓ stk
Sjalottløk
½ stk
Fetaost
50 g
Strimlet kålsalat
120 g
Sitron
½ stk
Pitabrød
2 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1485 kcal
- Fett:
- 59 g
- Karbohydrater:
- 168 g
- Protein:
- 70 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan alternativt varmes forsiktig i brødristeren, da trenger du ikke å sette på stekeovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips).
Kutt tomat og ⅓ agurk i terninger. Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver, og del fetaosten i terninger. Bland sammen kålsalat, agurk, tomat og sjalottløk. Topp med fetaost, og ha over litt olivenolje, sitronsaft, salt og nykvernet sort pepper.
Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter, eller til de er lett gylne.
Varm opp en stekepanne til høy varme, tilsett litt olje og stek kjøttet i 2–3 minutter til det har fått en fin stekeskorpe. Krydre med salt og pepper.
Nyt greske gyros av urtemarinert svinekjøtt med fetasalat, hvitløksdressing og pitabrød.
God middag!