Bøkerøkt svinekam med sennepsstekte grønnsaker og urtesaus
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- grov sennep
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Kålrot
300 g
Gulrøtter
200 g
Grov sennep
1 ss
Honning
1 pakke
Olje
1 ss
Røkt svinekam uten ben
350 g
Urtesaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 902 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 90 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Alternativt kan potetene kuttes i båter, og stekes sammen med grønnsakene i ovnen!
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp potetene i lettsaltet vann, skru ned til middels varme, og la dem trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell kålrot og gulrøtter, og kutt dem i staver. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Bland sammen 1 ss sennep, honningen og 1 ss olje i en skål. Ha blandingen over grønnsakene, og vend godt om. Krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Server bøkerøkt svinkam med sennepsstekte grønnsaker, kokte poteter og urtesaus.
God middag!