Bøkerøkt svinekam med sennepsstekte grønnsaker og urtesaus

Bøkerøkt svinekam med sennepsstekte grønnsaker og urtesaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • grov sennep
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Kålrot
300 g
Gulrøtter
200 g
Grov sennep
1 ss
Honning
1 pakke
Olje
1 ss
Røkt svinekam uten ben
350 g
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
902 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Alternativt kan potetene kuttes i båter, og stekes sammen med grønnsakene i ovnen!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp potetene i lettsaltet vann, skru ned til middels varme, og la dem trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell kålrot og gulrøtter, og kutt dem i staver. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Bland sammen 1 ss sennep, honningen og 1 ss olje i en skål. Ha blandingen over grønnsakene, og vend godt om. Krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
Server bøkerøkt svinkam med sennepsstekte grønnsaker, kokte poteter og urtesaus.
God middag!