Grønn curry med couscous og hvitløksnan
Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Couscous med urter
125 g
Rødløk
½ stk
Grønn currypaste
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Kokosmelk
1 stor boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Lime
½ stk
Nanbrød
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Stangselleri
1 stilk
Lime
½ stk
Kjerneblanding
1 pakke
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1244 kcal
- Fett:
- 58 g
- Karbohydrater:
- 147 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne grønnsaksrester du har liggende i kjøleskapet i denne curryen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok couscous som anvist på pakken.
Skrell og kutt gulroten i terninger. Skrell rødløken og hvitløken. Kutt rødløken i tynne skiver, og finhakk hvitløken. Vask og kutt vårløken og stangsellerien i tynne skiver. Del en halv lime i båter.
Varm opp en stekepanne til middels varme, tilsett litt olje og stek rødløken til den blir blank. Tilsett currypaste, halvparten av hvitløken og gulrot. Stek det sammen i 3–4 minutter, tilsett kokosmelk og grønnsaksbuljong. Kok opp, og la curryen småkoke i 8–10 minutter. Tilsett chiliflakes etter eget ønske. De er sterke, så pass på. Smak til med limesaft, soyasaus, salt og pepper.
Smør smøret på nanbrødene, og dryss over hvitløk. Stek nanbrødene i ovnen i 4 minutter på et stekebrett med bakepapir.
Rist kjerneblandingen i en varm stekepanne til den får en jevn bruning. Krydre med salt og pepper.
Server grønn curry med couscous, hvitløksnan og limebåter. Dryss over vårløk, stangselleri og kjerneblanding ved servering.
God middag!