Tyrkisk shish kebab med lammekjøtt, sprø grønnsaker og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Agurk
½–1 stk
Mais
1 pakke
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Tortillalefser
4 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 615 kcal
- Fett:
- 23 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du vil korte ned tilbredningstiden, kan du steke hele kjøttdeigen, krydre med tzatzikikrydder og dele den i grove i biter i stekepannen.
Varm opp stekeovnen til 190 grader.
Bland sammen kjøttdeig, tzatzikikrydder, litt salt og pepper. Form deigen til litt store pølser, og klem dem litt flate. Varm opp en stekepanne til høy varme, tilsett litt olje og stek shish kebaben i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skyll alle grønnsakene, og kutt ½ agurk og tomaten i terninger. Hell vannet av maisen, og ha grønnsakene og tobladsalaten i ulike serveringsskåler.
Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Sett grønnsakene, hvitløksdressing, shish kebab og tortilla på bordet, så dere kan lage deres egen kebab slik dere liker den best.
God middag!