Lasagne med squash- og linsesaus, salat og tzatziki
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Squash
1 stk
Linsemiks
125 g
Moste tomater
350 ml
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2½ dl
Ferske lasagneplater
250 g
Bechamelsaus
300 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 862 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 123 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili eller tørkede chiliflak i sausen for mer smak!
Varm stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrøtter, og kutt gulrøtter og squash i terninger.
Varm kjele til middels varme, og tilsett litt olje. Stek løk og hvitløk til løken blir blank. Tilsett gulrøtter, squash, linser, moste tomater, grønnsaksbuljong og 2½ dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i 8 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form. Fordel bechamelsaus, linsesaus og lasagneplater lagvis i formen, helt til du er tom for saus. Begynn og avslutt med bechamelsausen. Stek lasagnen i 20 minutter.
Server lasagne med squash- og linsesaus, salat og tzatziki.
Vask og tørk hjertesalaten. Bruk gjerne en salatslynge. Kutt tomaten i båter. Ha salat og tomatbåtene i en salatbolle, og vend det godt sammen med litt olivenolje og salt.
Bland sammen yoghurt og tzatzikikrydder i en liten serveringsskål.
God middag!