Kyllingfilet med kremet mais, barbecuesaus og røstipoteter

Kyllingfilet med kremet mais, barbecuesaus og røstipoteter

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Gul løk
1 stk
Brokkoli
½ stk
Poteter
400 g
Maisstivelse
1 pakke
Egg
1 stk
(Egg)
Maiskorn
1 pakke
Lettmelk
½ dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ts
Kyllingfilet
380 g
Barbecuesaus
1 pakke
(Fisk, Sennep, Bygg)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
157 kcal
Fett:
5 g
Karbohydrater:
17 g
Protein:
10 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok eller ovnsbak potetene for å spare tid!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt løken i tynne båter. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ha grønnsakene over på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
Riv potetene på et rivjern. Press ut vannet av de revne potetene med hendene, og ha potetene i en skål. Bland inn 1 egg, maisstivelsen og litt salt og pepper. Form ca. 4 røstipoteter (potetkaker) av blandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek røstipotetene i 4–5 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. Legg røstipotetene på et serveringsfat, og dekk dem med aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering. 
Sil vannet av maiskornene, og ha dem i en kjele sammen med ½ dl melk og 1 ts smør. Gi det hele et raskt oppkok, og kjør blandingen til en krem med en stavmikser. Spe eventuelt på med mer melk, om kremen blir for tykk. Smak til med salt.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Server kyllingfilet med kremet mais, barbecuesaus og røstipoteter. 
God middag!