Kremet pasta linguini med bacon, skinke og grønne erter

Kremet pasta linguini med bacon, skinke og grønne erter

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Linguine
250 g
(Hvete)
Gul løk
1 stk
Purreløk
1 stk
Bacon
150 g
Kokt skinke i strimler
100 g
Grønne erter
125 g
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1295 kcal
Fett:
75 g
Karbohydrater:
107 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en enda fyldigere saus, kan du blande 2 eggeplommer inn i fløten før du tilsetter den i pastaen. Dette skal kun varmes opp forsiktig, men ikke koke. Da vil det bli eggerøre!

Kok pasta etter anvisning på pakken. Spar på ca. 1 dl av kokevannet når pastaen er ferdig.
Skrell og finhakk halve løken. Del purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i tynne skiver.
Varm opp en stor, tørr stekepanne eller gryte til middels høy varme, og stek baconterningene i 2–3 minutter. Legg baconet over på et fat.
Ha 1 ss smør i stekepannen fra punkt 3, og stek løken og purren til det blir blankt. Tilsett skinken, ertene, fløten og hønsebuljongen, og la det småkoke i 3–4 minutter, til blandingen tykner. Tilsett den ferdigkokte pastaen, og rør sammen. Smak til med salt og pepper. Hvis sausen blir for tykk, kan du justere med litt av pastavannet.
Strø baconet over retten, og server!
God middag!