Fajitas med svinestrimler, grønnsaker og lettrømme
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie
- olje
- pepper
- salt
Agurk
0,5 stk
Fullkornstortillaer
2 pakke
Gul løk
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Lettrømme
0,5 pakke
Rød paprika
1 stk
Sitron
0,5 stk
Svinestrimler
500 g
Aluminiumsfolie
Olje
Pepper
Salt
Tyrkisk krydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tørk av kjøttet før du har det i pannen, og stek det alltid i to omganger når du lager middag til flere enn to personer. Da unngår du at kjøttet kokes, og sjansene for et vellykket resultat øker!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skyll og kutt 1 pk hjertesalat i tynne strimler. Kutt 1/2 stk agurk i terninger. Ha i skåler for servering.
Pakk 2 pk fullkornstortilla inn i aluminiumsfolie, og varm i ovnen i ca 10 minutter.
Kutt 1 stk rød paprika og 1 stk gul løk i strimler. Stek paprikaen og løken i litt olje på middels høy varme i 2-3 minutter, til løken er blank. Krydre med 1/2 pk tyrkisk kryddermiks, salt og pepper, og stek videre i et lite minutt. Ha grønnsakene over i en serveringsskål.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til full varme. Fordel ca 500 g svinestrimler i pannen, og la kjøttet ligge helt stille og stek i ca 1 minutt, slik at det dannes en stekeskorpe. Beveg på kjøttet, og stek videre i ca 30 sekunder, eller til det er gjennomstekt. Krydre med 1/2 pk tyrkisk kryddermiks.
Kutt 1/2 stk sitron i båter. Fyll tortillalefsene med grønnsakene og svinestrimlene, og server med 1/2 boks lettrømme og sitronbåtene.
God middag!