Ramen med kylling og eggenudler, sitrongress og ingefær
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Eggnudler
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Ingefær
1 bit
Sitrongress
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Purre
½ stk
Chiliflak
1 pakke
Vann
6 dl
Skivet kyllingfilet
350 g
Egg
2 stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 698 kcal
- Fett:
- 9 g
- Karbohydrater:
- 86 g
- Protein:
- 67 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ramen er en nudelsuppe som opprinnelig kommer fra Kina, men som har blitt veldig populær i Japan.
Kok nudler som anvist på pakken. Hell av vannet, og skyll dem i kaldt vann. Sett dem til side.
Kok opp vann, ha i eggene og kok dem i 8–9 minutter. Hell av vannet, og la eggene stå under rennende kaldt vann. Skrell eggene, og del dem i to.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Skyll og kutt ½ purre i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Finhakk koriander. Bruk flatsiden på kniven, og knus sitrongresset flatt ved roten.
Kok opp 6 dl vann, og tilsett hønsebuljong, hvitløk, ingefær, litt koriander og sitrongress. Kok opp, og la kraften småkoke i 8 minutter. Tilsett gulrot- og purrestrimler mot slutten av koketiden. Smak til med chiliflakes (mengde etter eget ønske), salt, pepper og eventuelt litt soyasaus. Ta sitrongresset ut av suppen, det skal ikke spises.
Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek kylliggskivene i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
Server kyllingramen med eggenudler, sitrongress, ingefær og egg. Dryss over koriander ved servering.
God middag!