Pannestekt lyr med knuste poteter, dampet spisskål og eggesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Egg
2 stk
Kryddersmør
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Spisskål
½ stk
Smør
1 ss
Lyrfilet
375 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha lyrfileten i isvann med litt eddik før du skal steke den. Da får den en fastere konsistens.
Kok opp poteter i en kjele med lettsaltet vann. Sett ned varmen, og la potetene trekke i 20–25 minutter.
Kok eggene i 8–9 minutter, og avkjøl dem i rennende kaldt vann. Skrell eggene, og del dem i terninger. Smelt kryddersmøret, og ha i egg. La smøret stå på lav varme frem til du skal servere.
Skrell gulrøttene, og del dem i grove biter. Del spisskålen i båter. Ha vann og 1 ss smør i en kjele, og smørdamp gulrot og kål i 3–4 minutter. Hell av vannet, og krydre med salt og pepper.
Skyll lyrfiletene godt i kaldt rennende vann. Tørk av dem med kjøkkenpapir. Ha smør i en middels varm stekepanne. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper.
Mos potetene flate med en sleiv eller lignende, når de er ferdige. Ha smør i samme stekepanne du stekte fisken i, og stek de knuste potetene på høy varme i 1 minutt på hver side.
Server pannestekt lyr med knuste poteter, dampet spisskål og eggesmør.
God middag!