Ørret med dampet spisskål og gulrot og kremet eplesaus

Ørret med dampet spisskål og gulrot og kremet eplesaus

Ny oppskrift
Under 0 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • vann
    Liste
    Liste
    Bilder
    Mandelpoteter
    350 g
    Ørretfilet
    300 g
    Eplejuice
    2.5 dl
    Grønn spisskål
    0,5 stk
    Vann
    5 dl
    Smør
    1 ss
    Matfløte
    1 dl
    Salt
    Pepper
    Olje
    Banansjalottløk
    1 stk
    Gulrot
    300 g
    Kryddermiks til laks
    1 pose
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha en liten spiseskje smør i vannet når du damper grønnsakene for ekstra smak!

    Kok ca 350 g mandelpoteter 20-25 minutter, eller til potetene er møre.
    Skrell og kutt ca 300 g gulrot i staver, og kutt 1 bit grønn spisskål i fire båter.
    Finhakk 1 stk banansjalottløk. Stek løken i en liten kjele i litt olje i 2-3 minutter, til den er blank. Ha i 1 kartong eplejuice, og la det koke i ca 10 minutter. Rør inn 1 dl matfløte, og smak til med salt og pepper før servering.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Krydre 1 pk ørret med 1 pk kryddermiks til laks, litt salt og pepper, og stek i 3-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
    Kok opp 5 dl vann i en kjele. Damp grønnsakene fra punkt 2, under lokk, i 3-5 minutter, eller til de er møre.
    Finhakk 1/2 pk dill og topp ørreten med før servering.
    God middag!