Ørret med dampet spisskål og gulrot og kremet eplesaus
Ny oppskrift
Under 0 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Mandelpoteter
350 g
Ørretfilet
300 g
Eplejuice
2.5 dl
Grønn spisskål
0,5 stk
Vann
5 dl
Smør
1 ss
Matfløte
1 dl
Salt
Pepper
Olje
Banansjalottløk
1 stk
Gulrot
300 g
Kryddermiks til laks
1 pose
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha en liten spiseskje smør i vannet når du damper grønnsakene for ekstra smak!
Kok ca 350 g mandelpoteter 20-25 minutter, eller til potetene er møre.
Skrell og kutt ca 300 g gulrot i staver, og kutt 1 bit grønn spisskål i fire båter.
Finhakk 1 stk banansjalottløk. Stek løken i en liten kjele i litt olje i 2-3 minutter, til den er blank. Ha i 1 kartong eplejuice, og la det koke i ca 10 minutter. Rør inn 1 dl matfløte, og smak til med salt og pepper før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Krydre 1 pk ørret med 1 pk kryddermiks til laks, litt salt og pepper, og stek i 3-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Kok opp 5 dl vann i en kjele. Damp grønnsakene fra punkt 2, under lokk, i 3-5 minutter, eller til de er møre.
Finhakk 1/2 pk dill og topp ørreten med før servering.
God middag!