Jegergryte med kjøttdeig, potetmos og crème fraîche

Jegergryte med kjøttdeig, potetmos og crème fraîche

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Minisjampinjong
100 g
Kjøttdeig
350 g
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Grønnkål
50 g
Brunost
1 skiver
(Melk, Laktose)
Timian
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
600 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
35 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har litt tyttebær i kjøleskapet, passer det utmerket til denne retten!

Varm opp potetmosen (i posen) i en stor kjele på middels høy varme. La det småkoke i 12–15 minutter, eller til resten av retten er ferdig. Hell potetmosen over i en serveringsskål.
Skrell løken og kutt den i skiver. Kutt paprikaen i staver. Rens soppene for jord og del dem i to.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i 3–4 minutter, til kjøttet har fått en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet på et fat. Ha løken, paprikaen og soppene i stekepannen, og stek grønnsakene i ca. 2 minutter. Ha kjøttet tilbake i stekepannen, og tilsett oksebuljongen, maisstivelsen og 2 ½ dl vann. Tilsett grønnkål, crème fraîche og brunost, og gi det hele et oppkok. La jegergryten småkoke i 4–5 minutter, og smak til med salt og pepper. 
Finhakk timianen, og strø den over retten ved servering.
God middag!