Byggotto med fetaost, ovnsbakte grønnsaker og sprø grønnkål
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Byggkorn
125 g
Gressløk
½ bunt
Egg
1 stk
Lett crème fraîche
1 pakke
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Fetaost
150 g
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Grønnkål
50 g
Snackoliven
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 33 kcal
- Fett:
- 3 g
- Karbohydrater:
- 1 g
- Protein:
- 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Åpne ovnsdøren for å få temperaturen på stekeovnen raskere ned, før du skal steke grønnkålen.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Tilbered byggkornene som anvist på pakken.
Skrell rødløken, og kutt den i båter. Rens paprikaen, og kutt den i store biter. Kutt tomaten i store terninger. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 20–25 minutter.
Finhakk gressløken, knekk egget, og skill eggeplommen fra eggehviten. Vend eggeplommen med crème fraîche, grønnsaksbuljongen og byggkornene når de er ferdigkokte. Smuldre opp fetaosten med fingrene, og vend fetaosten og gressløken inn i byggottoen.
Når grønnsakene er ferdige, skrur du temperaturen på stekeovnen ned til 200 grader. Fjern de tykkeste stilkene på grønnkålen, og riv kålen i biter. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Pass på at grønnkålen er spredt utover hele brettet. Stek brettet i ovnen i 4–6 minutter, eller til grønnkålen er sprø. Følg med så kålen ikke svir seg.
Server byggottoen med de ovnsbakte grønnsakene, olivenene og den sprø grønnkålen.
God middag!