Svinekoteletter med ovnsbakt potet og pastinakk med rødvinssaus og minisjampinjonger
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1/2 stk
Svinekoteletter
350 g
Grønne bønner
1/2 pakke
Gulrot
250 g
Mandelpoteter
350 g
Minisjampinjong
200 g
Pastinakk
1 stk
Rødvinssaus
1 pakke
Sitron
1 stk
Vårløk
1/2 pakke
Bakepapir (kan sløyfes)
Olje
Pepper
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn en spiseskje laktosefritt smør og eventuelt litt presset hvitløk med soppen under steking.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skrell og kutt ca 350 g gulrøtter og 2 stk pastinakk i grove biter. Skyll og kutt ca 350 g mandelpoteter i båter, og kutt 1 stk gul løk i fire biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir eller i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Tørk lett av 1 pk minisjampinjonger. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek soppen til den er gyllen i fargen, og tilsett 1 pk rødvinssaus i kjelen. Kok opp, og la stå på lav varme frem til servering.
Finsnitt 1/2 pk vårløk.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre ca 700 g svinekoteletter med salt og pepper, og stek kotelettene i 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 2-3 minutter før servering.
Vend vårløken inn med grønnsakene, og skvis over litt saft fra 1 stk sitron.
God middag!