Svinekoteletter med ovnsbakt potet og pastinakk med rødvinssaus og minisjampinjonger

Svinekoteletter med ovnsbakt potet og pastinakk med rødvinssaus og minisjampinjonger

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    Gul løk
    1/2 stk
    Svinekoteletter
    350 g
    Grønne bønner
    1/2 pakke
    Gulrot
    250 g
    Mandelpoteter
    350 g
    Minisjampinjong
    200 g
    Pastinakk
    1 stk
    Rødvinssaus
    1 pakke
    Sitron
    1 stk
    Vårløk
    1/2 pakke
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Olje
    Pepper
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vend inn en spiseskje laktosefritt smør og eventuelt litt presset hvitløk med soppen under steking.

    Sett stekeovnen på 230 grader.
    Skrell og kutt ca 350 g gulrøtter og 2 stk pastinakk i grove biter. Skyll og kutt ca 350 g mandelpoteter i båter, og kutt 1 stk gul løk i fire biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir eller i en ildfast form. Vend inn olje, salt og pepper. Stek i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er møre.
    Tørk lett av 1 pk minisjampinjonger. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek soppen til den er gyllen i fargen, og tilsett 1 pk rødvinssaus i kjelen. Kok opp, og la stå på lav varme frem til servering.
    Finsnitt 1/2 pk vårløk.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre ca 700 g svinekoteletter med salt og pepper, og stek kotelettene i 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 2-3 minutter før servering.
    Vend vårløken inn med grønnsakene, og skvis over litt saft fra 1 stk sitron.
    God middag!