Kjøttboller i kremet løksaus med poteter, brokkoli, gulrot og rørte tyttebær

Kjøttboller i kremet løksaus med poteter, brokkoli, gulrot og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Glutenfri soyasaus
  • olje
  • pepper
  • salt
Brokkoli
1/2 stk
Poteter
350 g
Gressløk
1/2 pakke
Gul løk
1/2 stk
Gulrot
150 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kjøttboller
300 g
Laktosefri fløte
1 dl
(Melk)
Oksebuljong
1/2 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Olje
Pepper
Salt
Glutenfri soyasaus
1 ts
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om barna ikke er glad i "klumper", kan du kjøre sausen i en blender eller med en stavmikser før servering.

Kok ca 350 g poteter i 20-25 minutter, eller til potetene er møre. Ha litt ekstra vann i kjelen så du har plass til brokkoli og gulrøtter i punkt 6.
Del 1/2 stk brokkoli i mindre buketter, og skrell ca 150 g gulrot. Skjær gulrøttene i staver.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek 1 pk kjøttboller med grønt i 5-6 minutter, eller til de er gjennomvarme. Snu dem jevnlig, slik at de får en fin stekeskorpe på alle sider.
Finhakk 1/2 stk gul løk, og skrell og press 1/2 stk kinesisk hvitløk. Stek løken og hvitløken i en kjele på middels høy varme i litt olje i et par minutter. Tilsett 1 dl vann og 1/2 pk oksebuljong og kok opp. Skru ned til middels varme, og ha i 1 dl laktosefri fløte. Smak til sausen med ca 1 ts glutenfri soyasaus, eller eventuelt litt salt og pepper.
Hell sausen over kjøttbollene i stekepannen, og la dem trekke i sausen i et par minutter.
Kok brokkolien og gulrøttene sammen med potetene de siste 3-4 minuttene av koketiden.
Finhakk 1/2 pk gressløk, og vend inn med potetene før servering. Servér med 1 pk rørte tyttebær.
God middag!