Karbonadesandwich med speilegg og potetskiver
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Karbonader av svin
400 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Egg
2 stk
Pitabrød
1 pakke
Tobladssalat
1 pakke
Chilimajones
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1104 kcal
- Fett:
- 46 g
- Karbohydrater:
- 120 g
- Protein:
- 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stekt egg, kapers, sylteagurk eller rødbeter passer veldig godt til denne retten. Ketsjup, sennep eller hamburgerdressing er også godt.
Varm opp ovnen til 190 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ha på olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen, og stek potetskivene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om på dem underveis.
Del tomat, rødløk og agurk i tynne skiver.
Varm karbonadene i ovnen når det gjenstår 15 minutter av potetenes steketid.
Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
Varm opp en stekepanne, tilsett olje og stek speileggene.
Sett frem karbonader, pitabrød, egg, grønnsaker, chilimajones og potetskiver, og la alle rundt bordet lage sin egen vri på den norske klassikeren «Patentsmørbrød».
God middag!