Ovnsbakt torsk med gulrøtter og pepperrotdressing

Ovnsbakt torsk med gulrøtter og pepperrotdressing

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Paprikapulver
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Paprikapulver
1 ts
Gulrot
2 stk
Blomkål
½ stk
Pepperrotdressing
1 beger
(Sulfitt, Laktose)
Torskefilet
400 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt ekstra god tid? Vend fisken først i pisket egg og deretter i en blanding av mel, salt og pepper. Stek den i en blanding av smør og olje. Da får du en annen god vri på denne retten.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Vask potetene og kutt dem i skiver. Ha potetskivene over i en ildfast form og ha på olje, salt, pepper og paprikakrydder. Vend alt godt sammen og sett formen i ovnen. La potetene steke i omtrent 10 minutter alene. Vend om underveis for en jevnere steking.
Skrell gulrøtter og del dem i tynne skiver. Del blomkål i små buketter. Bland grønnsakene inn med potetene i den ildfaste formen. Sett formen tilbake i ovnen, og stek grønnsaker og poteter i omtrent 10 minutter før du har i fisken.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fisken over grønnsakene i ovnen. Sett formen tilbake i ovnen og stek alt sammen i omtrent 8–10 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk (se tips).
Server bakt torsk med ovnsbakte grønnsaker, poteter og pepperotdressing. Rist godt på begeret med dressing før servering.
God middag!