Kremet selleri- og blomkålsuppe med bacon og steinsovnsbakt brød
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
300 g
Blomkål
1 stk
Vann
1–1,2 l
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Kremfløte
3 dl
Bøkerøkt bacon i skiver
150 g
Rustikke multibrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du brød som er noen dager gammelt, passer det fint å lage krutonger av. Kutt det i terninger, og ha brødet på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader, til de er gylne og sprø.
Varm opp ovnen til 190 grader varmluft. Stek steinovnsbakte brød som anvist på pakken.
Skrell og kutt potet og sellerirot i terninger. Del blomkål i mindre buketter. Ta av en kvart blomkål til garnityr. Kok grønnsakene i en kjele med 1,2 liter vann og buljong i omtrent 10–15 minutter, til de er møre.
Skjær bacon i mindre biter. Stek baconet gyllent i en stekepanne med olje. Tilsett den kvarte blomkålen i buketter, og la den steke med i omtrent 5 minutter. Sett det til side.
Ta av 2–3 dl av kokevannet fra grønnsakene i en kopp. Ha fløte i kjelen, og kjør suppen sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen, om suppen blir for tykk. Smak til med litt salt og pepper.
Server hjemmelaget selleri- og blomkålsuppe med sprøstekt bacon og steinovnsbakte brød.
God middag!