Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- ferdig utblandet grønnsaksbuljong
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Baconterninger
150 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Squash
½ stk
Blomkål
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Løk
½ stk
Hakkede tomater
1 boks
Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
½–1 dl
Sukker
½–1 ss
Salt
Linguine
250 g
Extra virgin olivenolje eller smør
Litt salt
Parmesan
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil spare litt kutting, kan du velge å heller rive både blomkål og squash. På den måten får du litt finere grønnsaksbiter og mer smak på selve tomatsausen.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Varm opp en stekepanne og ha i olje. Stek bacon til det blir sprøtt. Mens du steker bacon, del squash i terninger, blomkål i i buketter, løk i tynne båter og finhakk hvitløk (se tips).
Når baconet er sprøtt, tilsett løk og hvitløk, og la det frese med i 2–3 minutter før du tilsetter de andre grønnsakene. Stek alt sammen til grønnsakene er møre. Ha på hakkede tomater og buljong. Kok opp, skru ned varmen og la sausen stå og småputre frem til pastaen er ferdig. Smak til med sukker, salt og pepper. Bruk gjerne litt urter om du har.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Server pasta med tomat- og baconsaus med revet parmesan.
God middag!