Vintergryte med kjøttdeig, sopp, gulrøtter og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Fullkornsris
125 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
200 g
Kjøttdeig
350 g
Tomatpuré
1 pakke
Hvetemel
1 ss
Oksebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Middelhavskrydder
½–1 pakke
Restaurantsalat
75 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 684 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 65 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer smak på gryta, kan du koke den med litt spisskummen, kanelstang og kardemomme. Det gir en deilig kryddertone!
Kok risen som anvist på pakken. Hell eventuelt av overflødig væske.
Skrell løk og gulrøtter. Børst eventuell jord av soppen. Finhakk løken, kutt gulrøtter i terninger og del soppen i fire.
Varm opp en kjele, og tilsett litt olje og stek kjøttdeigen. Ha i løken, og stek den med kjøttdeigen til den er blank. Tilsett gulrøtter og sjampinjong, la det hele steke i 3–4 minutter.
Ha på tomatpuré, dryss over mel (kan sløyfes) og rør godt. Tilsett vann, oksebuljong og middelhavskrydder. La det hele småkoke i 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper.
Ha salaten i en bolle, kutt tomaten i terninger og drypp over litt olivenolje og valgfri eddik.
Server vintergryten med fullkornsris og grønn salat!
God middag!