Kremet fiskesuppe med lyr, pastinakk og gulrot
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Fiskesuppebase
700 g
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Kruspersille
1 bunt
Lyrfilet
200 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1123 kcal
- Fett:
- 81 g
- Karbohydrater:
- 51 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Fres 1 ts krydder i litt olje i 30 sekunder på middels varme, før du tilsetter suppen.
Hell suppen over i en kjele, og kok opp under omrøring så suppen ikke svir seg.
Skrell gulrot og pastinakk. Kutt grønnsakene i tynne strimler. Skyll og finhakk kruspersillen fra urtepakken. Korianderen skal brukes i en annen rett. Skjær fisken i terninger.
Ha gulrot, pastinakk og fisketerningene i suppen, og la det hele trekke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med hakket persille ved servering. God middag!
Kok litt makaroni, og stivpisk en eggehvite. Vend makaroni og stivpisket eggehvite inn i resten av suppen. Ha blandingen i en ildfast form, strø over panko. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter. Vips, så har du en deilig fiskegrateng! Server gjerne gratengen med revet gulrot ved siden av.
God middag!