Kremet fiskesuppe med lyr, pastinakk og gulrot

Kremet fiskesuppe med lyr, pastinakk og gulrot

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Fiskesuppebase
700 g
(Fisk, Selleri, Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Kruspersille
1 bunt
Lyrfilet
200 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1123 kcal
Fett:
81 g
Karbohydrater:
51 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Fres 1 ts krydder i litt olje i 30 sekunder på middels varme, før du tilsetter suppen.

Hell suppen over i en kjele, og kok opp under omrøring så suppen ikke svir seg. 
Skrell gulrot og pastinakk. Kutt grønnsakene i tynne strimler. Skyll og finhakk kruspersillen fra urtepakken. Korianderen skal brukes i en annen rett. Skjær fisken i terninger. 
Ha gulrot, pastinakk og fisketerningene i suppen, og la det hele trekke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Topp suppen med hakket persille ved servering. God middag!
Kok litt makaroni, og stivpisk en eggehvite. Vend makaroni og stivpisket eggehvite inn i resten av suppen. Ha blandingen i en ildfast form, strø over panko. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter. Vips, så har du en deilig fiskegrateng! Server gjerne gratengen med revet gulrot ved siden av. 
God middag!